★★★ Translate My Blog ★★★

English French German Spain Italian Dutch Russian Brazil Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Translate Widget by Google

Sunday, August 23, 2009

۩۩= PETUA PAK PANDIR XLAPAR SEMASA PUASA =۩۩

MARI KITA MEMPERKAYAKAN PAHALA PUASA KITA
Pada suatu hari di bulan posa, pak pandir & isterinyer pergi solat terawih dimasjid. Pada malam itu masjid telah menjemput Ustaz Akhil Hayy untuk memberi ceramah agama tentang puasa ramadhan. Antara ceramahnya adalah membaca doa sebelum makan.

" Ya tuan-tuan sebelum makan hendaklah kita membaca doa dahulu, ini adalah kerana syaitan akan makan makanan kita dan membuatkan kita makan tak kenyang-kenyang… ." kata Ustaz Akhil Hayy itu.

Lalu pak pandir ni pun baliklah bersama bininya. Esoknye paginyer rumah pak pandIr menjadi kecoh dengan gelagat pak pandir meronta-ronta kesakitan perut. Sudah beberapa kali pak pandir pergi ke tandas dan pak pandir juga asyik terkentut memanjang

Isteri pak pandir tak tahan, maka bertanyalah isterinya kepada Pak Pandir, "Awak makan apa sahur tadi?? sampai jadi camni?? ".

"aku ikut ckp ustaz Akhil Hayy la ni tuk wat kita tahan posa sampai berbuka.. Tadi sahur aku makan julap tak baca doa, biar padan muka syaitan tu…. berak-berak makan julap.mesti saitan serik nak makan makanan kita lg kan3x.."

muahahahahahaha!!!!!
Sesungguhnya… niat pak pandir memang suci…

blog comments powered by Disqus
 
© free template by Blogspot tutorial